Pin It

Dwie kromki chleba i serek topiony, makaron i rozgotowana marchewka, chleb i kalafior – m.in. tak wygląda pierwszy posiłek podawany w szpitalu kobiecie, która właśnie urodziła dziecko. Trwa akcja „Dałam życie umrę z głodu”, której celem jest pokazanie, co dostają do jedzenia kobiety w ciąży i po porodzie.

Inicjatywa „Dałam życie, umrę z głodu” jest częścią akcji „Lepszy Poród”.  Ma ona pokazać, że drobne zmiany mogą mieć wpływ na ogólną jakość doświadczenia opieki okołoporodowej. Jej organizatorki zachęcają, aby kobiety przesyłały na adres akcja@lepszyprod.pl zdjęcia swojego posiłku po porodzie bądź umieszczały je na Facebooku, oznaczane hashtagiem #‎dalamzycieumrezglodu. W efekcie pojawia się coraz więcej zdjęć jedzenia, któremu daleko do ideału. Menu dla mam oprócz tego, że wygląda nieapetycznie, to nie niesie też ze sobą żadnych wartości odżywczych. Ilość i jakość tych produktów pozostawia jedynie niesmak.

Czym szpitale karmią kobiety po porodzie?

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11800514_876476115769011_9054309225827704099_n

11811540_878895785527044_805846731875323979_n

A jak wyglądały Wasze pierwsze posiłki po porodzie?

Jeśli uważasz ten artykuł za przydatny, podziel się nim z innymi.
Pin It
Pozostań też z nami w kontakcie:
- Polub nasz fanpage na Facebooku, a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami i ciekawostkami ze świata parentingu
- Śledź nas na Instagramie. Znajdziesz tam ciekawe akcesoria dla dzieci, wartościowe książki i relacje z miejsc, w których bywamy :)
- Zapisz się do naszego newslettera. Jako pierwsza/pierwszy otrzymasz dostęp do najnowszych artykułów, konkursów i różnorodnych bonusów.